Hans Kwakman | Ervaren interim-, project- en verandermanager | incontact@hanskwakman.nl | 06 53 659 745

Interim- / projectmanager

Wie geen vertrouwen in anderen stelt, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen.

Om beweging te krijgen, creëer ik een veilige omgeving waarin het mogelijk is om ‘spannende’ onderwerpen te bespreken. Dat doe ik met mijn eigen openheid, door een luisterend oor te bieden en duidelijkheid te geven over verwachtingen rondom doelen en gedrag. Resultaat boeken begint niet met ‘Trust me’ maar bij ‘I trust you’. Door veiligheid en ruimte te bieden geef ik mensen het vertrouwen om zich (weer) te laten zien en ‘spannende zaken’ te bespreken.

“Samen leren en ontwikkelen”, dat kenmerkt mij als omdat ik vanuit een hands-on mentaliteit graag meebouw aan het resultaat. Omdat ik het belangrijk vind om te ‘ proeven’ wat er speelt en om toegelaten te worden door de medewerkers.

Ik zet mensen aan het denken over zichzelf en hun werk. “Waarom doen we ook alweer wat we doen?” Door taboes bespreekbaar te maken, ont-wikkel en ‘verlicht’ ik complexe problemen en breng in beeld welke verschillen er zijn tussen ‘zeggen en doen’. Zo help ik organisaties te leren ‘leren’, met oog voor het vormgeven van eigenaarschap en zelfsturing vanuit de professionals.

Ik geloof in de kracht van woorden. Taal zegt veel over de mate van vertrouwen en de wijze waarop we onszelf met anderen verbinden. Debat en discussie helpen om standpunten te verscherpen, maar in tijden van complexe verandering en onzekerheid gaat het juist om dialoog. Ik breng tijd voor dialoog, faciliteer het gesprek en laat zien welke impact woorden hebben op het gedrag en de effectiviteit van mensen.