Hans Kwakman | Ervaren interim-, project- en verandermanager | incontact@hanskwakman.nl | 06 53 659 745

Interim adviseur

Het is onmogelijk”, zei trots. “Het is riskant”, zei ervaring. “Het is zinloos”, zei het verstand. “Geef het een kans”, fluisterde het hart.


Is wat de organisatie zegt, ook wat de organisatie doet? Ik onderzoek in hoeverre de richting van de organisatie is doorvertaald in strategie en inrichting (structuren en systemen) en hoe deze is beklijfd bij de medewerkers. Ik leg hiermee ‘het echte verhaal’ van de organisatie op tafel, maak vicieuze cirkels en ineffectieve patronen zichtbaar om vervolgens te komen tot mogelijke veranderstrategieën.

De veiligheid die ik bied en het vertrouwen dat ik geef leidt tot echt contact. Vanuit dit ‘in contact’ kan en mag ik ook de rol van de ‘luis in de pels’ spelen, gekke naïeve vragen stellen en het onbespreekbare op tafel brengen. Daarmee worden patronen doorbroken en ontstaat er ruimte voor beweging.

Adviseren is één ding, het realiseren een ander. Mijn rol als interim adviseur leidt tot extra veranderkracht bij het MT of de directie. Heisessies en trainingen creëren beweging maar het zijn de momenten in het hier en nu (op de werkvloer en bij het koffiezetapparaat!) die het verschil maken.